Euro teken

Heeft u hulp nodig met de software en/of instellingen? Aarzel niet en stel uw vragen hier.
Gebruikersavatar
RFB
Berichten: 39
Lid geworden op: 08 mei 2019, 23:35
Has thanked: 2 times

Euro teken

#1

Bericht door RFB » 01 okt 2019, 11:24

Hallo,

daar ben ik weer met een volgende hobbel in het Zorin me eigen maken: Hoe maak ik het euro teken.
Ik zie in de antwoorden op andere (Ubuntu-fora) dat ik dan voor een VS indeling met deadkeys zou moeten kiezen.
In mijn 12.4 versie zie ik bij de toetsenborden waaruit ik kan kiezen alleen Engels (VS) en daarmee werken alle andere dingen (voor zover ik nu heb gezien naar behoren) alleen Ctrl+Alt+5 niet zoals ik gewend ben met W7. Ook Alt Gr+5 geeft niets werkbaars.
Dus wederom graag een knappe kop die me verder helpt. Alvast dank, Friso

Gebruikersavatar
geest
Berichten: 35
Lid geworden op: 20 apr 2019, 00:35
Has thanked: 20 times
Been thanked: 1 time

Re: Euro teken

#2

Bericht door geest » 01 okt 2019, 15:50

Ik heb het € teken in Zorin 15 core met alt gr + e toets kunnen drukken in nano, tekstediter, libre office writer.
Of versta ik je vraag niet goed.
Ik werk in virtualbox maar vrees dat dit geen verschil geeft in deze vraag en gebruik azerty toetsenbord in be Belgium

Gebruikersavatar
stegiman
Berichten: 57
Lid geworden op: 21 apr 2019, 11:55

Re: Euro teken

#3

Bericht door stegiman » 02 okt 2019, 06:04

Ook in Linux mint is dat ALT GR toets + e en dan heb je €

Gebruikersavatar
RFB
Berichten: 39
Lid geworden op: 08 mei 2019, 23:35
Has thanked: 2 times

Re: Euro teken

#4

Bericht door RFB » 02 okt 2019, 12:34

Kennelijk is mijn toetsenbordinstelling niet goed want als ik Alt gr + e intoets komt er gewoon een e.
Daarom een weergave van het tabblad toetsenbord -> indeling.
Wellicht dat daar een aanwijzing in zit die de foute instelling duidelijk maakt.
Voor een ander dan mezelf dan :lol:
Ik hou me dus aanbevolen voor de goede tip van iemand die er meer kijk op heeft.
Alle goeds, Friso
Bijlagen
Toetsenbord_003.png
Toetsenbord_003.png (35.34 KiB) 75 keer bekeken
Toetsenbord_003.png
Toetsenbord_003.png (35.34 KiB) 75 keer bekeken

Gebruikersavatar
stegiman
Berichten: 57
Lid geworden op: 21 apr 2019, 11:55

Re: Euro teken

#5

Bericht door stegiman » 02 okt 2019, 12:58

Je kan uw toetsenbord toevoegen want Engels is standaard.
Klik op uw afbeelding op toevoegen en kies uw toetsenbord en je kan meteen zien of de toetsen correct is.
Daarna kan je uw huidige toetsenbord verwijderen

Gebruikersavatar
RFB
Berichten: 39
Lid geworden op: 08 mei 2019, 23:35
Has thanked: 2 times

Re: Euro teken

#6

Bericht door RFB » 02 okt 2019, 13:17

Hi Stegiman, Dank. Dat werkt wel voor het € teken maar nu wordt de dubbele punt weer± :doordraaien:
Dus ook weer niet helemaal fijn, kortom ik ben nog niet waar ik moet zijn.

Gebruikersavatar
stegiman
Berichten: 57
Lid geworden op: 21 apr 2019, 11:55

Re: Euro teken

#7

Bericht door stegiman » 02 okt 2019, 22:47

Heb je wel goed opgelet dat je de juiste toetsenbord hebt want er kan gemakkelijk 2 toetsen anders zijn.
Aan de onderkant van uw toetsenbord kan je zien.
Ziet je uw nieuwe toetsenbord indeling ook bovenaan?

Gebruikersavatar
RFB
Berichten: 39
Lid geworden op: 08 mei 2019, 23:35
Has thanked: 2 times

Re: Euro teken

#8

Bericht door RFB » 03 okt 2019, 01:02

Hi Stegiman,
ik snap niet goed wat je daar zegt. Waar had ik op moeten letten?
Aan welke onderkant zou ik dat moeten kunnen zien? En wat zou aan de bovenkant te zien moeten zijn?
Ik zie dat ik kan kiezen uit vele toetsenborden van merken laptops. Van HP zijn er al verschillende en ik heb geen verschil kunnen vinden met het kiezen voor een andere. Ik kan toch moeilijk ze allemaal gaan uitproberen.
Bij de Engels (VS) indeling klopten de leestekens maar was de Euro de enige die ik miste.
Dus het is tot nu toe) kiezen uit 2 niet optimale instellingen.....

Gebruikersavatar
stegiman
Berichten: 57
Lid geworden op: 21 apr 2019, 11:55

Re: Euro teken

#9

Bericht door stegiman » 03 okt 2019, 13:12

Hoe kan ik weten dat het hier om een laptop gaat want je zegt alleen toetsenbord.
Het is niet zo dat je Engels indeling moet kiezen.
Een voorbeeld van onderstaande kloppen waarschijnlijk niet met uw toetsenbord indeling en toch VS
Als je goed kijkt dan ziet je dubbelpunt toets ¨ niet op zijn plaatst. (bij mij niet)
Bijlagen
Schermafdruk van 2019-10-03 13-11-44.png
Schermafdruk van 2019-10-03 13-11-44.png (38.56 KiB) 51 keer bekeken
Schermafdruk van 2019-10-03 13-11-44.png
Schermafdruk van 2019-10-03 13-11-44.png (38.56 KiB) 51 keer bekeken

Gebruikersavatar
RFB
Berichten: 39
Lid geworden op: 08 mei 2019, 23:35
Has thanked: 2 times

Re: Euro teken

#10

Bericht door RFB » 04 okt 2019, 10:43

Excuus dat ik niet meldde dat het om een HP ProBook ging.
Het toetsenbord is qua indeling zoals het plaatje alleen de knop links van de z is bij mij 3e rij rechts en ik heb nog de Windows knop L onder erbij.
Ik heb nu toch maar weer voor de VS versie gekozen (dan komt alles eruit zoals ik bedoel) omdat de leestekens verkeerd toch veel hinderlijker zijn dan geen Euro-teken.
Hopelijk komt dat ook nog eens goed.

Plaats reactie