Blender

Heeft u hulp nodig met de software en/of instellingen? Aarzel niet en stel uw vragen hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
hvanessen
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 jun 2019, 22:39

Blender

#1

Bericht door hvanessen » 21 jul 2019, 17:01

Ik heb onlangs blender binnengehaald, en deze pak je dan uit en komt dus in een mapje op de harde schijf.
Vanuit die map start je dan blender op.

Nu is mijn vraag hoe is het mogelijk dat je dan een icoon op je dock(taakbalk) of op het bureaublad krijgt. Of dat je hem via het menu kunt laten starten.
Telkens via bestandsbeheer is een beetje omslachtig toch ?

Gebruikersavatar
Zorinhendrik
Site Admin
Berichten: 159
Lid geworden op: 09 apr 2019, 22:08
Locatie: Zomergem
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: Blender

#2

Bericht door Zorinhendrik » 21 jul 2019, 23:58

Blender hoeft u niet binnen te halen in Zorin OS 15 Core, die is reeds geïnstalleerd.
Eenmaal je Blender hebt opgestart kunt u in de taakbalk rechts klikken op het Blender icoon en in het snelmenu kiezen voor "aan favorieten toevoegen", dan staat het vast in de taakbalk

Gebruikersavatar
hvanessen
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 jun 2019, 22:39

Re: Blender

#3

Bericht door hvanessen » 22 jul 2019, 13:22

Heb hem gevonden, was niet automatisch binnen zorin os. Maar met software beheer was hij te installeren en werkt nu prima :thanks:

Gebruikersavatar
Zorinhendrik
Site Admin
Berichten: 159
Lid geworden op: 09 apr 2019, 22:08
Locatie: Zomergem
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: Blender

#4

Bericht door Zorinhendrik » 22 jul 2019, 14:05

Als Blender niet automatisch mee geïnstalleerd was met Zorin OS 15 Core dan is er echt iets niet in orde met uw versie van Zorin OS 15 Core

Gebruikersavatar
Anjo
Berichten: 91
Lid geworden op: 21 apr 2019, 08:36
Been thanked: 1 time

Re: Blender

#5

Bericht door Anjo » 23 jul 2019, 17:48

Dat denk ik dus niet, Zorinhendrik want ik heb ook geen Blender
:gieren:


En net een verse installatie met -naar mijn weten- de laatste versie van de iso van 15


Als ik naar de omschrijving kijk denk ik dat het wel in ultimate zal zitten, maar in Core lijkt t me overkill.

Gebruikersavatar
Zorinhendrik
Site Admin
Berichten: 159
Lid geworden op: 09 apr 2019, 22:08
Locatie: Zomergem
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: Blender

#6

Bericht door Zorinhendrik » 23 jul 2019, 18:55

Hoi Anjo, nu doe je mij toch echt twijfelen hoor. Dit vraagt om een herinstallatie van mijnentwege. Zou ik blender dan zelf geïnstalleerd hebben?
Ik kan mij hierin vreselijk hebben vergist, ik ga vanavond nog Zorin OS 15 Core opnieuw installeren.

Gebruikersavatar
Anjo
Berichten: 91
Lid geworden op: 21 apr 2019, 08:36
Been thanked: 1 time

Re: Blender

#7

Bericht door Anjo » 23 jul 2019, 22:41

Als jouw systeem goed draait is dat nergens voor nodig hoor.

Ik doe niets met 3D rendering dus ik moest eerst eens zoeken waar t over ging en ik heb het dus niet.


Als ik volgende lees denk ik dat jij ultimate hebt staan

Business and Media apps
Do your greatest work.

Whether you need the best tools to run your business or create 3D models for the next blockbuster movie, Zorin OS Ultimate comes with a huge library of the best Linux apps for office work, media editing, and everything in between.

Gebruikersavatar
Zorinhendrik
Site Admin
Berichten: 159
Lid geworden op: 09 apr 2019, 22:08
Locatie: Zomergem
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: Blender

#8

Bericht door Zorinhendrik » 23 jul 2019, 22:53

Je hebt gelijk Anjo, Blender zit er niet in! :shock:
Ik moet me hier serieus verontschuldigen en mijn excuses aanbieden. :?

Om de een of andere redenen heb ik Blender geïnstalleerd en ik weet niet waarom, ik gebruik dit verdomd programma zelfs niet. :oops:

Nu beste Hvanessen, mijn oprechte excuses.

Blender zit in het software winkeltje en van daaruit kunt u het installeren. Normaal hoef je geen mappen te selecteren bij installatie, dit gaat allemaal vanzelf.
Eenmaal Blender is geïnstalleerd kan je hem starten vanuit het menu (start) / Grafisch / Blender

Als Blender is gestart zal hij in de taakbalk een actief icoontje laten zien, klik daar op met de rechtermuisknop en in het vervolgmenu kunt u ervoor kiezen om het aan je favorieten toe te voegen, dan blijft het icoontje in de taakbalk staan als een snelstarter.

Gebruikersavatar
Anjo
Berichten: 91
Lid geworden op: 21 apr 2019, 08:36
Been thanked: 1 time

Re: Blender

#9

Bericht door Anjo » 24 jul 2019, 08:48

Geen punt hoor Hendrik..

Je had geen ultimate geïnstalleerd om te testen??

Gebruikersavatar
Zorinhendrik
Site Admin
Berichten: 159
Lid geworden op: 09 apr 2019, 22:08
Locatie: Zomergem
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: Blender

#10

Bericht door Zorinhendrik » 24 jul 2019, 10:02

Hoi Anjo, neen ik had geen Ultimate geïnstalleerd en ik weet nog altijd niet waarom ik blender eigenlijk had geïnstalleerd. :doordraaien: :gieren:

Plaats reactie