Manjaro 19.0 is hier met Linux 5.4 en verbeterde gebruikersinterface

Hier kunt u informatie vinden over Manjaro
Plaats reactie
Verwijderde gebruiker 180
    Windows 10 Firefox

Manjaro 19.0 is hier met Linux 5.4 en verbeterde gebruikersinterface

#1

Bericht door Verwijderde gebruiker 180 »

Manjaro Linux heeft een nieuwe stabiele update ontvangen en vandaag gaan we zien wat gebruikers van Manjaro 19.0 "Kyria" mogen verwachten.

Wat is er nieuw in Manjaro 19.0

Hoogstwaarschijnlijk moet het belangrijkste hoogtepunt van deze release zijn dat Manjaro is opgewaardeerd naar Linux Kernel 5.4 LTS. Het lijkt echter duidelijk dat de gebruikersinterface van het systeem het brandpunt van deze release is geweest.

Met deze update hebben de hersenen achter het product duidelijk gemaakt dat de vlaggenschipeditie, Xfce van Manjaro, de overhand heeft over alle andere versies. Dienovereenkomstig wordt Kyria geleverd met de nieuwste versie van de Xfce-desktopomgeving in v4.14. Dit is echter niet de enige verandering die wordt doorgevoerd als het gaat om de gebruikersinterface van het systeem, omdat gebruikers ook een verbeterde desktop- en vensterbeheerder moeten opmerken.

Afgezien daarvan vind je ook een nieuw standaardthema genaamd Matcha wanneer je bijwerkt naar Manjaro 19.0. Bovendien hebben de ontwikkelaars ook gewerkt aan een nieuwe functie genaamd Display-profielen waarmee gebruikers hun favoriete weergave-instellingen kunnen opslaan. Bovendien worden bij het aansluiten van een nieuw display de profielen er automatisch op toegepast.

Als u echter voor de KDE-editie van Manjaro wilt gaan, zult u een desktopomgeving van Plasma 5.17 vinden die speciaal is aangepast, rekening houdend met deze Manjaro-update. Yakuake-skins, Konsole-profielen, geanimeerd splash-screen en light / dark-versies zullen ook deel uitmaken van de Breath2-thema's. Bovendien komt er ook KDE Apps 19.12.2 bij deze editie.

Ten slotte is er de derde editie van Manjaro die is gebaseerd op een andere desktopomgeving, namelijk GNOME. Na deze update vinden gebruikers verschillende UI-wijzigingen in het bureaublad en verschillende toepassingen. Bovendien wordt het selecteren van aangepaste achtergronden ook comfortabeler omdat de instellingen voor achtergrondselectie opnieuw zijn ontworpen. Andere opmerkelijke toevoegingen in deze editie zijn een dynamische achtergrond, aangepaste mappen, Gnome-Layout-Switcher en gamemodus.

Manjaro 19.0
Verwijderde gebruiker 180
    Windows 10 Firefox

Re: Manjaro 19.0 is hier met Linux 5.4 en verbeterde gebruikersinterface

#2

Bericht door Verwijderde gebruiker 180 »

Installatie gedaan Gnome versie.

Afbeelding

Dit is installatie menu

Afbeelding

Dit ben ik nog niet tegen gekomen...

Afbeelding

Is wel goed dat je kunt kiezen :thumbsup:
Heb de Freeoffice genomen (kende het niet)installatie is in Nederlands

Afbeelding

Timeshift is ook standaard.
Mvg
d'anvers
Plaats reactie

Terug naar “Manjaro”