Je bootdisk upgraden - Zonder herinstallatie

Hier kunt u Linux tips en nieuws lezen
Gebruikersavatar
d'anvers
Site Admin
Berichten: 173
Lid geworden op: 04 feb 2020, 20:48
Locatie: antwerpen
    Windows 10 Firefox
Has thanked: 6 times
Been thanked: 22 times

Je bootdisk upgraden - Zonder herinstallatie

#1

Bericht door d'anvers »

Wordt je bootdisk te klein of wil je een snellere ssd? Dan is het tijd om die te vervangen door een beter exemplaar! Meestal installeer je dan een verse Linux distro op de nieuwe disk en kopieer je nadien jouw data van de oude disk. Maar het kan ook anders: wij tonen je een methode om je oude installatie over te zetten naar een nieuwe disk.

Het is op zich geen gek idee om jouw pc om de paar jaar eens volledig te herinstalleren. Door de jaren heen heb je misschien veel programma’s geïnstalleerd en weer verwijderd, geëxperimenteerd met pakketten uit allerhande PPA’s, met configuratiebestanden geknoeid, enzovoorts. Een nieuwe installatie werkt dan vaak nét iets prettiger. Anderzijds is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft mogelijk veel tijd gekost om jouw installatie perfect aan jouw wensen aan te passen.

Na een nieuwe installatie ben je dus uren in de weer om al jouw favoriete programma’s opnieuw te installeren en te configureren. In dat geval wil je eigenlijk gewoon je vertrouwde installatie blijven gebruiken. Ook dat is mogelijk, maar het overzetten van een installatie naar een nieuwe schijf vereist wel iets meer planning.

In deze workshop leggen we stap voor stap uit hoe je daarbij te werk gaat.
Gratis computerhulp België

'Zij die weinig denken, vergissen zich heel veel.'

Plaats reactie

Terug naar “Linux nieuws en tips”