In Ubuntu 22.10 wordt PipeWire gebruikt in plaats van PulseAudio

Hier kunt u informatie vinden over Ubuntu
Gebruikersavatar
d'anvers
Berichten: 55
Lid geworden op: 02 jun 2022, 00:12
Locatie: Antwerpen(linkeroever)
Has thanked: 6 times
Been thanked: 23 times
    Windows 10 Firefox
Status: Offline

In Ubuntu 22.10 wordt PipeWire gebruikt in plaats van PulseAudio

#1

Bericht door d'anvers »

Een paar dagen geleden het nieuws is vrijgegeven die repository voor de ontwikkeling van die versie Ubuntu 22.10 verplaatst om de PipeWire-mediaserver te gebruiken standaard voor audioverwerking.

Met deze wijziging worden pakketten gerelateerd aan PulseAudio zijn verwijderd uit de desktop- en desktop-minimal-pakketten, en voor compatibiliteit is er in plaats van bibliotheken voor de interface met PulseAudio een pipewire-pulse-laag toegevoegd die bovenop PipeWire draait, zodat u alle bestaande PulseAudio-clients kunt laten werken.

De persoon die de wijziging bevestigde, was Heather Ellsworth van Canonical, die via een bericht commentaar gaf op de wijziging. beslissing om volledig te migreren naar PipeWire op Ubuntu 22.10.

Merk op dat in Ubuntu 22.04 beide servers werden gebruikt in de distributie: PipeWire werd gebruikt om video te verwerken bij het opnemen van screencasts en het bieden van schermtoegang, maar audio bleef worden verwerkt met behulp van PulseAudio. Op Ubuntu 22.10 blijft alleen PipeWire over.

Lees verder
Plaats reactie

Terug naar “Ubuntu”